בשנת 1944 חגג המושב, הצרכניה ומחסן התערובת ששכנו מיום הקמת המושב בצריף עברו למבנה קבע בנוי לתפארת. הקץ לדליפות הגשם ולמכת העכברים. נבנה בניין יפה מלבני סיליקט ומעליו גג בעל שני קמרונים.
בפינה הצפונית התנחלה הצרכניה, נרכשו דלפקים ומקררים חשמליים לשמחת עקרות הבית ששמחו להחליף את המחסן הרעוע בחנות נאה ונקייה.
את רוב שטחו של המבנה תפס מחסן התערובת. לכאן הביאו את חומרי הגלם להכנת המזון לבעלי החיים, גרעיני סורגום ושעורה, חרובים ותירס, כוספות ומינרלים שונים, וכאן ערבבו על פי מתכונים לכל בעל חי את המתכון המתאים לו,לאפרוח, לפרגית או לתרנגולת, לעזים לפרה או לסוס. במרכז המבנה עמד מערבל שפעל על חשמל וערבב את כל החומרים– בניגוד לערבול הידני והמפרך שהיה במחסן הפחים. את התערובת המוכנה ארזו בשקים 50 ק"ג משקלם, ועל השק כתבו במכחול וצבע למי הוא מיועד. על העבודה ניצח החבר אברהם בן חיים שהיה מופקד על המתכונים על הרישומים והניהול, בן חיים מעבר לעיסוקו במחסן שימש בהתנדבות כגבאי בית הכנסת שנים רבות, ועוזר בעצה וידע לכל מי שנתקע בפתרון תשבץ השבת...
מחסן התערובת היה לבו הפועם של המושב, בית מפגש כלכלי ותרבותי, בלילות החורף שימש כאולם קולנוע כאשר הילדים ישובים על שקי התערובת ומכרסמים חרובים והמבוגרים מביאים את הכיסאות מביתם. מסיבות והופעות נערכו בו, סדר פסח לכל המושב נערך סביב שולחנות ערוכים, וגם כאולם חתונות בו נערכה חתונתם של ורדה וחיים בהשתתפות כל המושב והחברה מ"חיות הנגב"...
בפינת המבנה נבנתה בריכה ואותה אכלסו דגי קרפיונים ששחו להנאתם עד בוא השבת... פינה אחרת הוסבה לאחר שנים למבנה מחלבה מודרנית.